Nyitólap

Találkozzunk jövőre az IPAR NAPJAI, MACH-TECH kiállításon 2017. május 9-12. között!

Ipar 4.0 – Sikertörténet a HUNGEXPO-n

Több mint tízezer szakember kereste fel az IPAR NAPJAI kiállítást május 24-27. között a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban. Az idei évre a kiállítók száma 10%-kal, míg a kiállítás területe 5%-kal nőtt az előző rendezvényhez képest.

Az IPAR NAPJAI a legátfogóbb ipari szakkiállítás, amely szinte összes ágazatot felvonultatva adott képet a különböző iparági trendekről, fejlesztésekről és eredményekről. A kiállításon az elektronika, az automatizálás, a robotika, a gépgyártás, a beszállító ipar és a logisztika területének legjelentősebb képviselői vettek részt. Úgynevezett kollektív bemutatókat szervezett a Német–Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, a Magyar Anyagvizsgálók Egyesülete, az Elektromosipari Magánvállalkozók Országos Szövetsége és a Pest Megyei és Érd Megyei Jogú Városi Kereskedelmi és Iparkamara.

Az IPAR NAPJAI kiállítói összetételét tekintve jelentősen erősödött a robotika iparági jelenléte, hiszen nem csak a rendszeresen megjelenő piacvezető robotgyártó cégek mutatták be legújabb világszínvonalú fejlesztéseiket, hanem először a kiállítás történetében látható volt egy Kawasaki robot is. De nem csak a robotika uralta a pavilont, az idei évben erősödés volt tapasztalható az ipari logisztika (LOGEXPO) tematikában is, mind kiállítói, mind látogatói oldalról.

A kiállításon a részvevők magas szakmai színvonalú programokon, konferenciákon cserélhették ki tapasztalataikat. Összesen 18 konferencia és előadás 17 szakmai szervezet közreműködésével várta az érdeklődőket, elmondhatjuk, hogy közel 1500 látogató vett részt rajtuk.

Ezek között a programok között is kiemelkedő volt a Fraunhofer-SZTAKI projektközpont az ipar 4.0 tematikára épülő előadás- és workshop sorozata, valamint a Német – Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara és a Magyar Járműalkatrészgyártók Országos Egyesülete által szervezett Beszállítói Fórum, melyen 113 cég közel 150 képviselője bonyolította le tárgyalásait, kötötte meg üzleteit. Nagy népszerűségnek örvendett a Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamara elektrotechnikai és épületvillamossági szakmai továbbképzése, melyre több mint 180 szakember volt kíváncsi.

További információk az iparnapjai@hungexpo.hu mail címen.