• #
  • #

TECHTOGETHER–GTE–MACH-TECH – felsőfokú mérnökhallgatók versenye

2019. május 17., 10.00 – 15.00
D pavilon, Türkiz terem

Techtogether GTE Ipar napjai verseny 2019. május 17-én a „D” pavilon Türkiz termében. Az egynapos versenyt évről évre azon hallgatóknak szervezzük, akiket érdekel az ipari termelés, a gyártóeszközök és a robotika fejlődése. A korábbi éveknek megfelelően egyetemi csapatokat hívtunk a következő egyetemekről: Debreceni Egyetem, ELTE Savaria Egyetemi Központ, Neumann János Egyetem GAMF Műszaki és Informatikai Kar, Miskolci Egyetem, Óbudai Egyetem, Pannon Egyetem- Veszprém, Pannon Egyetem- Zalaegerszeg, Pécsi Tudományegyetem, Széchenyi István Egyetem, Szegedi Tudományegyetem.

Amellett, hogy a hallgatók elméleti és gyakorlati műszaki feladatokat oldanak meg a Türkiz konferenciateremben, a verseny során feladatuk az is, hogy felkeressék a kiállításon résztvevő vállalatok standjait, hogy a helyszínen találkozzanak a hazai gépipar kiválóságaival. A napjainkban zajló 4. ipari forradalom különösen fontossá teszi, hogy közelről, működés közben megismerhessék a hallgatók a modern szerszámgépeket, megmunkáló központokat, ipari robotokat, mérési eljárásokat és az ezek értékesítésével foglalkozó vállalatokat. A versenyen a csapatok előadásokat hallhatnak az Ipar 4.0 és a digitalizáció gyakorlati alkalmazásairól a téma tapasztalt szakembereitől. Ugyanakkor a szakemberek is hallhatják azt, hogyan találkoznak a versenyzők az Ipar 4.0 témájával tanulmányaik során és miként használják fel a tanultakat, miközben különféle járműveket terveznek, építenek. A 15-20 egyetemi csapatban hatvan hallgató méri össze tudását, ebben az évben már 4. alkalommal, az egynapos versenyen 10.00 és 15:00 óra között.

Az autopro.hu, a Gépipari Tudományos Egyesület és a Hungexpo Zrt. évek óta együttműködik azért, hogy a MACH-TECH és IPAR NAPJAI kiállítás-együttes keretén belül az ipar szereplői és a műszaki egyetemi hallgatók számára kapcsolatépítési lehetőséget teremtsen, ezzel is támogatva a magyar ipar fejlődését.