Magyar Ipari Célgép Nagydíj

A CHEMPLEX Homogenizálási és Erőátviteli Kft. és a GTE Gépipari Tudományos Egyesület nagyszabású célgépépítő versenyt szervezett, hogy felrázzák a hazai gépgyártást és összehozzák a gépgyártókat a piaccal, azaz az iparvállalatok tulajdonosaival, vezetőivel, beszerzőivel, döntéshozóival.
A szervezők maguk is a gépiparban tevékenykedő szakemberek, tulajdonosaiként hajtástechnikai szakértőként gépelemekkel és vegyipari technológiákkal látják el az hazai ipart.
A verseny célja, hogy a hazai iparvállalatok megismerjék a hazai gépgyártás kiváló gépeit.
A versenyben komoly lehetőségük van a gépgyártóknak arra, hogy megmutassák a rátermettségüket, az újításaikat, a gépeiket, és egy szakmai rendezvényen személyesen is bemutatkozhassanak a piacnak.

Az egyik legfontosabb gépipari terület szakembereit, a célgéptervezők és – gyártók nevezését várták az alapítók a „Magyar Ipari Célgép Nagydíj 2021” versenyre 2021. április 21-ig, 5 kategóriában. A megmérettetés kiváló alkalom volt arra, hogy a kevéssé ismert gépipari megoldásokat és azok tervező mérnökeit megismerhesse a nagyközönség, és a legjobbak nívós szakmai elismerésben is részesüljenek.

A Hungexpo többek között azért csatlakozott a versenyhez, mert ez a nagydíj, akár az ipari kiállítások, olyan találkozási, együttműködési lehetőségeket nyújt, amelyek segítenek a szakembereknek a képességeik, tudásuk bemutatásában, a kitűzött céljaik elérésben, a fejlődésben vagy abban, hogy kérdéseikre válaszokat találjanak.

A verseny támogatójaként kerekasztal beszélgetésre hívtuk a verseny szervezőit, a zsűri elnökét, valamint a két főtámogató képviselőit, hogy megismertessék az IPAR NAPJAI kiállítóival és látogatóival a versenyt, annak célját, részleteit, különlegességeit. Továbbá lehetőséget biztosítottunk az 5 kategória díjazottnak és a 3 közönség által megválasztott nyertesnek (célgép, tervező, konstruktőr), hogy a versenyről szóló egyedi hírlevélben mutassák be röviden nyertes gépeiket közvetlenül a kiállítás kiállítóinak, regisztrált látogatóinak, az iparban tevékenykedő szakembereknek. A kerekasztal beszélgetés IDE kattintva visszanézhető.

A nyertesek listája

A versenyre 74 pályázat érkezett. A zsűri az alábbi munkákat díjazta:

Szakmai díj 1: Az év célgépe 2021 Anyagmozgatás és tárolás gépei, csomagoló gépek kategóriában: PACKER Palackozógépgyártó és Forgalmazó Kft.

Szakmai díj 2: Az év célgépe 2021 Mérő-és ellenőrző készülékek, tesztpadok kategóriában: Losonczi Innovation Kft.

Szakmai díj 3: Az év célgépe 2021 Alacsonyabb automatizáltságú gyártósorok célgépei kategóriában: Korrektgép Kft.

Szakmai díj 4: Az év célgépe 2021 Automata szerelősorok: fém- és autóipar célgépei kategóriában: Schaeffler Savaria Kft.

Szakmai díj 5: Az év célgépe 2021 Automata szerelősorok: műanyag-, élemiszer-, könnyű-, energia- és építőipar célgépei kategóriában: AQ Anton Kft.

Szakmai díj 6: Az év célgéptervezője 2021: Pallósi Péter


Különdíjasok

Az am-LAB különdíjának nyertese: Gyártó, összeállító és hegesztő robotcella célgép, Unitech Industries Kft. Nyeremény: Az am-LAB portfóliója alapján, egyedi a vállalkozás igénye szerint egyeztetett fejlesztés vagy tréning digitalizációs területen 500 000 Ft értékben.

A LINAMAR különdíjának nyertese: VEXiS dióda méret ellenőrző és repedés vizsgáló célgép, Vision Expert Kft. Nyeremény: a Linamar Hungary Zrt. 150 000 Ft értékben forgácsolási bérmunkát ajánl fel a nyertesnek.

A NAFEMS különdíjának nyertese: Karbonszálat telítő gépsor célgép, Mobil-Mechanika Mérnök Kft. Nyeremény: a NAFEMS Ltd. egy szimulációs tanfolyamon való részvételt biztosít 300 – 1 000 euró értékben.

A VARINEX különdíjának nyertese: Homokpolimer ömledékképző extruder célgép, Innopress Kft. Nyeremény: a VARINEX Zrt. egy 300 000 Ft értékű 3D nyomtatási szolgáltatást biztosít a nyertesnek.

Közönségnyertes: Prémium sűrített levegő és nitrogén szolgáltató központ, Press Air Kft.
Nyeremény: 1 000 000 Ft értékű hajtástechnikai eszköz beszerzési keret a Chemplex Kft. termékpalettájáról

A Magyar Ipari Célgép Nagydíj 2021 támogatói:

Szakmai támogató:

 • Magyar Mérnökakadémia

Fő támogatók:

 • Dunakeszi Járműjavító Kft.
 • HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség

Támogatók:

 • Innovációs és Technológiai Minisztérium
 • Külgazdasági és Külügyminisztérium
 • Knorr-Bremse Vasúti Jármű Rendszerek Hungária Kft.
 • KUKA Hungária Kft.
 • Linamar Hungary Zrt.
 • NAFEMS
 • VAMAV Vasúti Berendezések Kft.
 • HUNGEXPO Zrt.

Médiatámogatók:

 • CNC Média
 • Jövő Gyára
 • Műszaki magazin
 • ProdEngineer
 • TechMonitor

Bővebb információ: https://www.gepedvanhozza.hu/